3.5 E-postuppgift om reklamationer

Du kommer att praktisera autentiska reklamationer i arbetslivssituationer och ditt ordförråd och dina skriftliga kunskaper förstärks.

Du studerar först teori om hur man sköter reklamationer muntligt och skriftligt. Efter det väljer du en autentisk reklamationssituation och skriver ett reklamationsmejl i en gemensam diskussionsspalt i din egen studieplattform. När den egna reklamationen är färdig ska du skriva professionella svar till de andras reklamationer samt fortsätta diskussionen i din egen reklamation tills saken är klar.

Gör så här

Före

Under

  • Skriv en valfri reklamation om något som har med din studiebransch att göra. Du kan göra detta parvis eller ensam. Varje par/studerande öppnar en ny diskussion.
  • Då du/ni har skrivit färdigt läs de andras reklamationer och besvara en (eller flera) av dem. På samma diskussionskedja! Det spelar inte någon roll om det blir flera svar på en reklamation.
  • Läs igenom de svar som din reklamation har fått.
  • Fortsätt korrespondensen vid behov tills saken är klar och alla är nöjda med lösningen.

Efter

  • Efter deadlinedagen (din lärare bestämmer om det) ska du läsa igenom kompisarnas reklamationskedjor och kanske ännu kommentera dem.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: