5.8 Reklamfilmanalys

Du söker en intressant svensk reklam på YouTube och analyserar den såsom du skulle göra på din marknadsföringskurs.

Gör så här

Före

Studera på förhand hur du gör en framgångsrik säljpresentation på 120 sekunder för att kunna kommentera hur dessa instruktioner realiseras i reklamvideon.

Studera också instruktioner till en bra reklamvideo, till exempel hos Showtime eller Oddway så att du kan få idéer till din reklamanalys.

Om du har varit på någon substanskurs i marknadsföring, kolla gärna dess material och därefter ska du titta på olika reklamfilmer i din egen bransch och välja den som tilltalar dig mest.


Under

Jobba gärna med din kompis. Titta på reklamfilmen flera gånger innan ni börjar analysera filmen. Ni får fria händer att göra reklamanalysen, men analysen ska vara professionell och inkludera en kort sammanfattning av reklamfilmen som helhet. I analysen borde det komma fram att ni har studerat teorilänkarna!

Ni får välja om ni gör analysen skriftligt eller muntligt. Om det är en muntlig analys, gör den som videoklipp som tar högst 5 minuter. En skriftlig analys borde vara 2-4 sidor lång, beroende på om den innehåller bilder eller tabeller.

Efter

Reklamanalyserna är väldigt intressanta. Då allt är färdigt, ska ni titta på varandras reklamfilmer och läsa/lyssna/titta på deras reklamanalys. Kommentera gärna kompisarnas arbete, om bara studieplattformen ger möjlighet till detta.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: