6.7 Sammanfattning av en branschartikel

Tänk dig en situation där någon på jobbet märker att du är den som senast har studerat svenska – och kan presentera skriftligt och muntligt. Så, hitta en intressant branschartikel på finska (okej om du vill göra det lite lättare kan originalartikeln också vara på svenska) och börja fundera över hur du skulle göra en poster om den och presentera innehållet muntligt.

Gör så här

Före

Skaffa en branschartikel på 4-5 sidor, det kan vara mera, men inte för lång. Om du önskar uppgiften vara mera krävande, ska artikeln vara på finska, men om du tycker att det räcker med mindre arbetsmängd, kan originalartikeln vara på svenska. Satsa på att innehållet intresserar dig och att temat är nyttigt för dig. Läs artikeln och tänk på vad som är viktigast innehållsmässigt.

Under

Då du har läst artikeln och plockat det väsentligaste innehållet, ska du göra en digital ordlista och en poster på svenska om artikeln. För ordlistan är Quizlet en bra applikation och den fungerar bra i mobiltelefonen också. För postern är Canva ett bra alternativ.

Och det här är inte allt. När du har din poster färdig, ska du spela in en video på max 3 minuter där du visar postern och presenterar den muntligt. Lättast delar du din video som YouTubelänk.

Efter

Returnera ordlistan, postern och videon till granskning, och om du studerar i grupp ska du gärna dela vad du har gjort till alla andra i gruppen och kommentera de andras posterpresentationer.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: